Έλενα Μοναχολάκου

Συνιδρυτής, Πιστοποιημένος Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής και Διαχειριστής της Goodfairy. 

Απόφοιτος Οικονομικής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας από το Πάντειον Πανεπιστήμιο με  περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρία στο τομέα των Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΟSMOS AE Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

  • LinkedIn
ελεν2.png

Σχετικά με εμάς

Η Goodfairy είναι μια κοινωνική επιχείρηση, με αντικείμενο την ανεξάρτητη Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση (αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. 158802901000), η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021, με όραμα να αλλάξει τον τρόπο που ασφαλιζόμαστε online.

 

Το παραδοσιακό μοντέλο της online ασφάλισης, δεν έχει αλλάξει πολύ από το 2006: στηρίζεται στην διαφήμιση, ειδικά μέσω των μηχανών αναζήτησης. Απλώς πληκτρολογήστε "ασφάλιση αυτοκινήτου" στο Google Search και θα καταλάβετε τί εννοούμε!

Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε πλούτο από τους πολυεθνικούς διαφημιστικούς κολοσσούς, όπως η Google και το Facebook,  προς τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Πως δουλεύει το μοντέλο μας;

Χρησιμοποιούμε το online word of mouth για συστηθούμε,  με κύριο όχημα τα messaging apps. Εάν διαβάζετε αυτή την σελίδα, είναι γιατί κάποιος γνωστός, σας έστειλε το link της Goodfairy, μέσω του WhatsApp, Facebook Messenger, Viber κτλ.

Κρατάμε επαφή μαζί σου, πρωτίστως μέσω του Email Newsletter και δευτερευόντως μέσω των social media, για να σου υπενθυμίζουμε την αποστολή της Goodfairy, μέχρι να έρθει η ώρα να ανανεώσεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σου.

Επιλέγεις τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θέλεις να στηρίξεις, κατά την εγγραφή σου στην πλατφόρμα μας ή κατά την αγορά του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σου.

Διαμορφώνεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, επιλέγοντας το πακέτο ασφάλισης, τις επιμέρους καλύψεις και τη διάρκεια ασφάλισης.

Επιλέγεις την ασφαλιστική εταιρεία, ανάμεσα σε αυτές με τις οποίες συνεργαζόμαστε, με γνώμονα το ύψος του ασφαλίστρου και την εμπιστοσύνη που σου εμπνέει  το όνομα (brand) της εταιρείας.

Πληρώνεις το ειδοποιητήριο πληρωμής, που θα σου σταλεί μέσω email μόλις ολοκληρώσεις την αίτηση ασφάλισης.

Εμείς, καταθέτουμε το 10% της αξίας του καθαρού ασφαλίστρου, στο μη κερδοσκοπικό που μας έχεις υποδείξει.

Τέλος, σου αποστέλλουμε μέσω email το παραστατικό από την κατάθεση στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής σου, επάνω στο οποίο θα αναγράφεται ως αιτιολογία κατάθεσης, ο αριθμός του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σου.

Γιατί δωρίζουμε το 10% του ασφαλίστρου;

Στα πλαίσια της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, η Goodfairy λαμβάνει ένα ποσοστό επί του καθαρού ασφαλίστρου ως αμοιβή (προμήθεια) από τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό το ποσοστό καθορίζεται από μια σειρά παραγόντων, όπως το ύψος της παραγωγής ασφαλίστρων, το ποσοστό των ζημιών του κάθε χαρτοφυλακίου, τις παρεχόμενες εκπτώσεις κτλ . Η Goodfairy, αξιοποιώντας την ιδιότητά της ως κοινωνική επιχείρηση, επιστρέφει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της, πίσω στην κοινωνία!

Τι κερδίζουν οι μέτοχοι της Goodfairy;

Αφού αποδοθούν οι δωρεές στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, το υπόλοιπο μέρος των εσόδων χρησιμοποιείται για την κάλυψη των διαχειριστικών εξόδων της Goodfairy. Εάν έπειτα κι από τις τελευταίες διευθετήσεις, περισσέψει κάποιο χρηματικό ποσό, αυτό μπορεί να αποδοθεί ως μέρισμα στους ιδιοκτήτες της εταιρείας. Διευκρινίζεται πως το ύψος  αυτού το ποσού, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 49% του συνολικού ύψους των δωρεών κάθε έτους.