top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαGoodfairy

Ας γνωρίσουμε τρεις Ελληνικές Κοινωνικές Επιχειρήσεις

Έγινε ενημέρωση: 19 Μαρ 2023

Παρόλο που ο θεσμός της κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι σχετικά άγνωστος στο ευρύ ελληνικό κοινό, αυτό δεν έχει λειτουργήσει ανασταλτικά για αρκετούς νέους και νέες στην χώρα μας να δημιουργήσουν μια κοινωνική επιχείρηση, με σκοπό να επιστρέψουν αξία πίσω στην κοινωνία. Ας δούμε μερικές κοινωνικές επιχειρήσεις που έχουν διακριθεί για το έργο τους τα τελευταία χρόνια:Wise Greece


Η Wise Greece ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2013, σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας, έχοντας ένα διπλό σκοπό: από τη μία πλευρά, την προώθηση σε παγκόσμιο επίπεδο, των θετικών στοιχείων της Ελληνικής διατροφής, ενώ από την άλλη μεριά, μέσα από τις πωλήσεις των ελληνικών προϊόντων, να συγκεντρώνει κέρδη, τα οποία θα “μετατρέπει” σε τρόφιμα ώστε να τα διαθέσει σε παιδιά και συνανθρώπους μας με μεγάλη ανάγκη. Άρα, με κάθε μπουκάλι ή βάζο με τη σήμανση Wise Greece που επιλέγει κάποιος, βοηθάει στην συγκέντρωση βασικών ειδών διατροφής προς τις ευπαθείς ομάδες.


Μέχρι σήμερα η Wise Greece, έχει δωρίσει περισσότερους από 30 τόνους εκλεκτής ποιότητας τροφίμων σε ορφανοτροφεία, ιδρύματα, ΜΚΟ, οικογένειες που έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της δράσης της, η Wise Greece έχει στηρίξει 100 μικρούς Έλληνες παραγωγούς με περισσότερα από 2.000 προϊόντα, και τους βοήθησε να δημιουργήσουν περισσότερες από 30 νέες θέσεις εργασίας! Το μότο της Wise Greece είναι κάνε μια “σοφή” κίνηση!
Knowl


Η knowl είναι μια κοινωνική επιχείρηση, ένα πολυβραβευμένο Trust Education Brand, που σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και καθοδήγησης που εμπνέουν, εξελίσσουν και «αλλάζουν τις ζωές» των ανθρώπων που συμμετέχουν. Κάθε φορά που μια εταιρεία επιλέγει τις υπηρεσίες της Knowl, αυτή με την σειρά της επιστρέφει στην κοινωνία προσφέροντας δωρεάν εκπαιδεύσεις και συμβουλευτική σε ανέργους, σε άτομα με μειωμένη οικονομική δυνατότητα που αποκλείονται από τις μαθησιακές διαδικασίες ή/και με περιορισμένες δεξιότητες, και σε ευπαθείς ομάδες.


Η Knowl έχει ήδη προσφέρει δωρεάν κατάρτιση σε 5.000+ ανθρώπους, κερδίζοντας αρκετά διεθνή βραβεία, όπως τα European Enterprise Awards 2020 και στα Education Business Awards 2016. Επίσης, η Knowl συμμετέχει ως βασικός εταίρος σε 14 ευρωπαϊκά έργα, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως Best Practice από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξήγαγε μεγάλης κλίμακας επιστημονικές έρευνες για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την επαγγελματική επιτυχία συνδιοργανώνοντας περισσότερες από 70 εκδηλώσεις #edu #startup #skills #VET με 6.000+ συμμετέχοντες.
InfinityGreece


Το InfinityGreece είναι ένας οργανισμός νεολαίας δημιουργικού χαρακτήρα, που ξεκίνησε ως φοιτητική εθελοντική ομάδα στη Θεσσαλονίκη το 2014. Το όραμα του οργανισμού είναι να παρέχεται ένας ασφαλής χώρος έκφρασης στην νεολαία της πόλης, όπου κάθε νέος θα λαμβάνει δημιουργικά ερεθίσματα στον τομέα των Media, θα αναπτύσσεται προσωπικά, θα διευρύνει τους ορίζοντές του και θα μαθαίνει εμπειρικά αφήνοντας το στίγμα του στην τοπική κοινωνία.


Το InfinityGreece παρέχει ένα ασφαλές, προστατευμένο και καθοδηγούμενο περιβάλλον, στο οποίο τα μέλη εκπαιδεύονται, βρίσκουν συνεργάτες, εξοπλισμό και όλα τα μέσα ώστε να μπορούν να πειραματιστούν και να αναπτύξουν προσωπικά αλλά και τεχνικά skills στον χώρο των Media και της Διαφήμισης. Ο οργανισμός ακόμα προσφέρει σε νέους εμπειρίες τόσο μέσα από τον εθελοντισμό, όσο και από προγράμματα κινητικότητας ή εκπαιδευτικές δραστηριότητες.


Η συμμετοχή κοστίζει ετησίως 20€ για την υποστήριξη των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των διοικητικών εξόδων. Περιλαμβάνει την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική, την χρήση του χώρου και του εξοπλισμού καθώς επίσης και δικτύωση με ενεργούς νέους ή και επαγγελματίες της πόλης. Επιπλέον περιλαμβάνεται η δωρεάν συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το “Teamwork in Digital Media” αλλά και το “Summer Training”. Ακόμα περιλαμβάνονται εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα και επιχειρήσεις και πρόσβαση στην πλατφόρμα εκπαίδευσης “InfinityGreece Academy”.


ο InfinityGreece από το 2014 έχει ήδη πετύχει σημαντικές συνεργασίες τόσο με φορείς της πόλης όπως ο “Δήμος Θεσσαλονίκης”, ΜΚΟ όπως “United Societies of Balkans” “Kids in Action” και “Youthnest” , επιχειρήσεις όπως ο “Πολυχώρος WE”, το “efood” “Lancom” και “Isomat” αλλά και νεανικούς φορείς όπως “TEDxUniversityofMacedonia” και “AIESEC”. Κοινός παράγοντας όλων αυτών των συνεργασιών ήταν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας και σεβασμού που σχηματίστηκαν με όλους τους εμπλεκόμενους που είδαν τους κοινούς στόχους να υλοποιούνται με επιτυχία!
GoodFairy


Η Goodfairy είναι η πρώτη κοινωνική επιχείρηση της ασφαλιστικής αγοράς. Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σου μέσω της Goodfairy, ενισχύεις οικονομικά, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής σου, με μια δωρεά που θα κάνει η Goodfairy για λογαριασμό σου.

Η δωρεά πραγματοποιείται δίχως καμία δική σου επιπλέον επιβάρυνση, ενώ επαναλαμβάνεται σε κάθε ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Στόχος της Goodfairy είναι να δημιουργήσει ένα σημαντικό και επαναλαμβανόμενο εισόδημα για τους φορείς της κοινωνικής οικονομίας (ΑΜΚΕ, σωματεία και συλλόγους).


Βοήθησέ μας να κάνουμε τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος, αλλάζοντας απλώς τον τρόπο που ασφαλίζεσαι. Επισκέψου την ιστοσελίδα της Goodfairy και μάθε πώς μπορείς και εσύ να γίνεις μια καλή νεράιδα!


1.300 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page