top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαGoodfairy

Ο Καρκίνος του μαστού με αριθμούς

Έγινε ενημέρωση: 5 Απρ 2023

Ο γυναικείος καρκίνος του μαστού αποτελεί πλέον την συχνότερη διαγνωσμένη μορφή καρκίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεπερνώντας τις 356 χιλιάδες διαγνώσεις το 2020. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται από κοντά ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του προστάτη, ενώ η εντυπωσιακή μείωση των καπνιστών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει τον καρκίνο του πνεύμονα στην τέταρτη θέση.


Infographic με στατιστικά στοιχεία για τις νέες διαγνώσεις καρκίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Παρότι η επιστήμη δεν γνωρίζει πολλά για τα αίτια που προκαλούν καρκίνο του μαστού, έχει εντοπίσει αρκετούς παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι μπορούν εξηγήσουν εν μέρη, την σημαντική άνοδο στη συχνότητα διάγνωσης αυτού του καρκίνου, όπως η ηλικία, η ατεκνία και η παχυσαρκία.


Infographic με τις άτεκνες γυναίκες στις ΗΠΑ

Infographic με το ποσοστό των Ελλήνων άνω των 65 ετών

Infographic με το ποσοστό παχυσαρκίας σε ενήλικές γυναίκες στην Ελλάδα

Σήμερα γνωρίζουμε, ότι μία στις επτά γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού σε κάποιο στάδιο της ζωής της, με το ποσοστό θνητότητας να είναι 15,5%.


Infographic για τον καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη

Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού, διαφοροποιείται αρκετά ανάλογα με την ηλικία, με τα περισσότερα κρούσματα να εμφανίζονται από την τέταρτη δεκαετία της ζωής της γυναίκας και μετά.


Infographic με την διανομή ανά ηλικία νέων διαγνώσεων καρκίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το ποσοστό επιβίωσης στην πενταετία, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το στάδιο της διάγνωσης, με τις πιθανότητες ίασης να είναι αρκετά υψηλές σε περίπτωση που η διάγνωση πραγματοποιηθεί σε πρώιμο στάδιο.


Infographic με τα ποσοστά μέσης πενταετής επιβίωσης στον καρκίνο του μαστού, ανά στάδιο διάγνωσης

Infographic με τα ποσοστά της συχνότητας ίασης από καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο

Τα παραπάνω νούμερα δείχνουν το πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση το κοινού για τους τρόπους πρόληψης και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.


Ας Γνωρίσουμε το Άλμα Ζωής!


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Στόχος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», είναι να συμβάλλει στη μείωση των θανάτων από τον καρκίνο του μαστού στη χώρα μας, στηριζόμενος στους πυλώνες της στήριξης και της πρόληψης.


Και μην ξεχνάς, ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σου μέσω της Goodfairy, ταυτόχρονα και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, ενισχύεις μέσω δωρεάς το σύλλογο «Άλμα Ζωής».


Το ύψος της δωρεάς ισούται με το 10% του καθαρού ασφαλίστρου και πραγματοποιείται, τόσο κατά την αρχική αγορά του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, όσο και σε κάθε ανανέωσή του!

Τι πρέπει να κάνεις εσύ;


Ακολούθησέ μας στα social media ή προχώρησε σε εγγραφή στο Newsletter της Goodfairy, ώστε να μην μας ξεχάσεις, όταν έρθει η ώρα ανανέωσης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του οχήματος σου.

127 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page